11 milions de persones marquen la X Solidària a la declaració de la renda

  •  Un 55% de persones contribuents marca la X Solidària, però encara queda un 45% que no ho fa.
  •  Un 12% de persones només marca la casella de l'església.
  •  Un 33% de persones no tria el destí dels seus impostos i deixa en blanc la seva assignació.
  •  En 2018 es van recaptar 334 milions d'euros que aniran destinats a projectes desenvolupats per les ONG.
     

La FEDERACIÓ MESTRAL COCEMFE TARRAGONA s'adhereix a la campanya informativa de la "X Solidària" mitjançant la qual es convida a la ciutadania a marcar en la seva declaració de la renda la casella 106 d'Activitats d'Interès Social o "X Solidària".  

Tot i haver augmentat en 251 mil les persones contribuents que en l'any 2018 la van marcar, arribant gairebé als 11 milions, encara hi ha un 45% de persones no marca Fins Socials en la seva renda, bé perquè marca només la casella de l'església catòlica (12%) o bé, perquè no assenyala cap casella deixant en blanc la seva assignació (33%).

Marcar la casella solidària és un petit gest però una gran oportunitat per millorar la vida de les persones. En concret, gràcies a la solidaritat de les persones contribuents, moltes entitats d'acció social mitjançant l'engegada dels seus projectes han atès una sèrie de realitats concretes com: Residències i centres de dia; ajuda a domicili per a persones amb discapacitat física; suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies; a persones sense llar; transport en vehicles adaptats; atenció a dones en dificultat social; eradicació de la violència de gènere i integració laboral de la dona; centres d'atenció integral per a les dones diagnosticades de càncer de mama; d'atenció psicosocial a nens diagnosticats de càncer; atenció a la població rural desfavorida i programes de voluntariat, entre molts altres.

Consultar més informació sobre la campanya

Video Informatiu

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org