Celebrem la declaració del Dia de la Convenció Internacional de la Discapacitat (3 de Maig)

            

A La Federació Mestral COCEMFE Tarragona celebrem la declaració del primer Dia de la Convenció Internacional de la Discapacitat com a instrument normatiu internacional que ha suposat un canvi de paradigma en l'abordatge de la discapacitat.

Mestral s'adhereix al manifest elaborat pel CERMI amb motiu de la celebració del primer Dia Nacional de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat (3 de maig)

El CERMI crida a complir la Convenció Internacional de la Discapacitat, "la més ferma aliada de les persones amb discapacitat"ja que gràcies a la Convenció, l'Estat està obligat a garantir que l'exercici dels drets de les persones amb discapacitat sigui ple i efectiu.

El passat 22 de febrer, el Consell de Ministres del Govern d'España, acollint una proposta del CERMI Estatal, declarava oficialment la jornada del 3 de maig de cada any, com a Dia Nacional a España de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb discapacitat de 2006, amb la finalitat de contribuir al coneixement, difusió i presa de consciència sobre aquesta Convenció i els seus principis, valors i mandats, estenent la cultura i la pràctica dels drets humans en l'esfera de les persones amb discapacitat. 

Manifest en català

Manifest en castellà

Llegir la Convenció Internacional  dels Drets de les Persones amb Discapacitat

 

 

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org