COCEMFE destaca l'ús de les noves tecnologies per garantir l'autonomia de les persones amb discapacitat

  • cticeastpidriv.top/1216.php ​El President de COCEMFE, Anxo Queiruga, va demanar a les institucions que duguin a terme les mesures necessàries perquè les persones amb discapacitat "puguem dissenyar el nostre propi model de vida"
  • El Director General de Polítique de Discapacitat, Jesús Celada, va posar l'accent en la importància que les tecnologies que s'estan desenvolupant "siguin accessibles per a les persones amb discapacitat"

  • than.gbggscarf.buzz Així mateix, el President del CERMI, Luis Cayo Pérez Bueno, va demanar que es tingui en compte "el cost econòmic" d'aquestes noves tecnologies perquè les persones amb discapacitat puguin accedir a elles.

arkarkabartravelsandtours.com/361.php

El president de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), Anxo Queiruga, va destacar aquest dijous la importància que tindran en el futur les noves tecnologies per garantir l'autonomia personal de les persones amb discapacitat i facilitar així la seva inclusió en la societat.

Ho va dir durant la inauguració de la “II JORNADA COCEMFE: El repte de l'Autonomia Personal” que es va celebrar dijous passat al Saló d'Actes del Centre de Referència Estatal d'Autonomia Personal i Ajudes Tècniques (CEAPAT) i on va estar acompanyat pel director general de Polítiques de Discapacitat i director del Real Patronat sobre Discapacitat, Jesús Celada, i el president del Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Luis Cayo Pérez Bueno
“És fonamental que el nostre grup social compti amb els mitjans de suport necessaris perquè es garanteixin els nostres drets en la mateixa mesura que a la resta de població, però també que aquests mitjans de suport es vagin renovant segons avanç la ciència i les noves tecnologies”, va manifestar Queiruga, que va afegir que “les impressores 3D, els exosquelets i els nous tractaments farmacològics poden convertir-se en els millors aliats perquè les persones amb discapacitat puguem tenir una major autonomia i avançar cap a la vida independent”.
En aquest sentit, va demanar als qui van acudir en representació de les institucions que “formin una part activa de la transformació que encara és necessària perquè les persones amb discapacitat puguem dissenyar el nostre propi model de vida”.
Durant la seva intervenció, Queiruga va detallar que l'Assistència Personal és “un aspecte fonamental perquè les persones amb discapacitat i necessitat de suports continuats puguin dissenyar, en certa mesura, el seu model de vida” i per això va destacar que “és necessari que la regulació laboral que es realitzi sigui conforme amb les necessitats de les persones usuàries i els drets dels professionals”.
Finalment, va explicar que la figura de l'assistència personal es basa en “el pacte entre la persona usuària i el seu assistent perquè, sota la direcció i responsabilitat de la primera persona, la segona desenvolupi el seu treball”, de manera que “sigui la persona assistida la que tingui el poder de decisió de quin hagués de ser la formació o competències de qui li assisteixi, en funció dels seus gustos, apetències i necessitats”.
Quant a l'autonomia personal de les persones amb discapacitat, Celada va manifestar que “podem elaborar molta normativa”, però va afegir que “si darrere no hi ha persones que facin seva aquesta normativa, l'autonomia personal quedarà simplement en paraules”.
“Totes les persones desitgem ser autònomes i gaudir de la major llibertat possible”, va concloure Celada, al mateix temps que va posar en valor la necessitat que “les tecnologies que avui s'estan desenvolupant siguin accessibles per a les persones amb discapacitat”.
Per la seva banda, Pérez Bueno va argumentar que en el futur serà “irrellevant” si una persona té discapacitat o no, ja que “va a ser suplert per les tecnologies”, encara que va avisar que caldrà tenir en compte “el cost econòmic” d'aquestes noves tecnologies per garantir que totes les persones amb discapacitat poden accedir a elles.
Per finalitzar, el president del CERMI va incidir que “la discapacitat no tendeix la mà solament per rebre, sinó també per aportar, però ens han de donar l'oportunitat”.

Fons noticia: COCEMFE

 

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org