Dones amb discapacitat critiquen la falta d’execució del Pla d’Acció d’aquest col•lectiu

CEMUDIS (Confederación Estatal de Mujeres con Discapacidad) ha criticat “no s’ha executat quasi res” del Pla d’Acció de Dones amb Discapacitat, que va complir el passat mes de desembre 10 anys. Per això, li demana al Govern que impulsi aquest pla que involucra a totes les administracions, estatal, regionals, locals, a més d’altres estaments i que contemplava tots els temes que afectaven el normal desenvolupament de la persona i protegeix aquest col·lectiu, sovint, de “major vulnerabilitat” i en “risc d’exclusió social”.

Aquest pla tenia com a objectiu promoure la presència i la participació, liderat de les dones amb discapacitat en l’esfera política i social i en els processos de presa de decisions. No obstant això, les accions, gestionades per diverses administracions, no s’han coordinat i no s’han quantificat i els suports han estat insuficients tant econòmicament com políticament.

Per tot això, aquesta confederació va demanar al Govern que es renovi el Pla d’Acció de Dona amb Discapacitat, sobretot després de la crisi econòmica, ja que va suposar un estancament en el desenvolupament de les dones amb discapacitat i és necessari impulsar-lo perquè siguem veritables subjectes de la nostra vida, prenent les nostres decisions.

Notícia original

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org