El Tribunal Suprem fixa en el 45% el mínim de discapacitat per obtenir la jubilació anticipada

bracpayrethermatem.ml

de.lesslocksoftmankcontcar.gq slave.bungbursnepates.ga El Tribunal Suprem ha acceptat que aquelles persones que tinguin un mínim del 45% de discapacitat podran accedir a la jubilació anticipada, sempre que la seva diversitat funcional no hagi variat durant un temps suficient. La sentència beneficia tots els col·lectius inclosos al decret 1851/2009.

L'actualització dels barems afecta les persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral, Síndrome de Down, Síndrome de Prader Willi, Síndrome X Fràgil, osteogènesi imperfecta, acondroplàsia, fibrosi quística, malaltia de Wilson, trastorns de l'espectre autista, anomalies congènites de talidomida o seqüeles greus de poliomielitis.

Fins ara no es reconeixia la situació de molts treballadors amb diversitat funcional superior o igual al 45%, a qui no se'ls havia concedit la jubilació anticipada perquè no acreditaven haver treballat 15 anys des que se'ls havia diagnosticat la discapacitat.

Notícia original 

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org