Fundación ONCE convoca ajuts perquè joves amb discapacitat estudiïn idiomes a l'estranger

Les beques cobreixen estades en països de la UE la llengua oficial dels quals sigui l'anglès, francès o alemany i podran gaudir-se entre febrer i setembre de 2019
Els interessats poden presentar les seves sol·licituds de l'1 de febrer al 31 d'agost de 2019

tisandcunzasea.tk Fundació ONCE ha posat en marxa un programa d'ajuts de mobilitat internacional perquè joves amb discapacitat d'entre 18 i 29 anys puguin estudiar anglès, francès o alemany en algun país de la Unió Europea la llengua oficial del qual sigui un d'aquests tres idiomes.

https://awinaxel.tk La iniciativa es desenvolupa en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 (POEJ), cofinançat pel Fons Social Europeu, i pretén millorar les competències lingüístiques en anglès, francès i alemany dels joves amb discapacitat i, amb això, fomentar la seva oportunitat de treballar en ocupacions tècniques i qualificades, on prima el coneixement d'idiomes.

ruitheoconrezah.gq En funció de les últimes dades disponibles, la taxa d'activitat dels joves amb discapacitat és 14 punts percentuals més baixa que la del mateix grup d'edat sense discapacitat, i la taxa d'atur supera en 15 punts percentuals a la de la joventut que no té discapacitat. A més, el 81% de joves amb discapacitat manifesta l'existència d'obstacles per trobar una ocupació.

D'altra banda, les competències lingüístiques milloren notablement l'ocupabilitat i, segons alguns informes, els programes de mobilitat internacional incrementen fins a un 25% les oportunitats de trobar una feina.

Segons la convocatòria d'aquest programa d'idiomes, els ajuts són per a cursos i estades d'entre quatre i dotze setmanes de durada, en algun país de la UE on l'idioma oficial és l'anglès, francès o alemany. En concret, les beques per a estades de quatre setmanes són de 2.000 euros, mentre que les de 12 ascendeixen a 6.000 euros. Totes elles cobreixen la formació en anglès, francès o alemany a través de cursos que hauran de desenvolupar-se entre febrer i el 30 de setembre d'aquest any i que hauran de tenir una càrrega lectiva d'almenys 20 classes setmanals d'un mínim de 40 minuts cadascuna.

REQUISITS I TERMINIS

Els interessats a obtenir un ajut per aquest fi hauran d'acreditar un grau de discapacitat igual o superior al 33%, tenir entre 18 i 29 anys, estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil de manera prèvia a l'inici del curs i posseir un nivell mínim B1 de l'idioma per al qual sol·liciten l'ajuda o un altre títol o nivell assimilat.

Podran presentar les seves sol·licituds entre l'1 de febrer i el 31 d'agost de 2019 mitjançant el portal de beques de la Fundació ONCE a la secció 'Beques d'idiomes a l'estranger'.

Els estudiants que es van beneficiar en la convocatòria anterior d'un ajut per a un programa formatiu superior a quatre setmanes de durada no podran fer-ho en aquesta.

Consultar Convocatòria a https://www.fundaciononce.es/es/pagina/convocatoria-de-ayudas-para-la-realizacion-de-cursos-de-idiomas-en-el-extranjero

Portal BECAS Fundación ONCE:  https://becas.fundaciononce.es/

(Font noticia: Departament Comunicació Fundación ONCE)

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org