Manifest COCEMFE: Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat

Amb motiu del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, instituït per l’Organització de Nacions Unides i la Unió Europea, i que cada any se celebra el dia 3 de desembre, la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica fa públic el següent

MANIFEST

L’Organització de Nacions Unides ha centrat aquest any les accions del dia de les persones amb discapacitat en la “Transformació cap a una societat sostenible i resilient per a totes les persones”.

En aquest sentit, l’Agenda 2030 promet “no deixar a ningú darrere”. Les persones amb discapacitat, tant beneficiaries com agents de canvi, poden accelerar el procés cap a un desenvolupament  inclusiu i sostenible i promoure una societat que avanci per a tots i totes.

Malgrat que la nostra participació en totes les activitats i aspectes de la vida implica un enriquiment generalitzat per a tota la ciutadania i per a les estructures que componen la societat, la realitat és que encara els drets, llibertats i igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat física i orgànica no estan garantits.

Aquest dèficit estructural està motivat per la falta d’unes polítiques socials veritablement compromeses amb els problemes de les persones, l’incompliment crònic de la normativa sobre discapacitat i l’absència d’un sistema eficaç d’infraccions i sancions.

Davant d’aquesta situació i per afrontar els reptes futurs de la nostra societat d’una manera justa, sostenible i participativa, el moviment associatiu de les persones amb discapacitat física i orgànica

PROPOSA:

  • El compliment de tots els articles de la Llei General dels Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva Inclusió Social.
  • Un sistema d’infraccions i sancions que garanteixi els drets i llibertats de les persones amb discapacitat.
  • Reconeixement oficial dels drets de totes les persones amb discapacitat física i orgànica, a través de la regulació d’un barem de valoració del grau de discapacitat que proporcioni una cobertura justa i equitativa i compleixi amb els criteris de la CIF.
  • La garantia de l’Accessibilitat Universal a tots els productes, entorns, béns i serveis.
  • Que les administracions públiques, empreses, prestadors de serveis, mitjans de transport i mitjans de comunicació assumeixin la seva responsabilitat en el compliment del termini legal que fixa el 4 de desembre del 2017 per què tot el producte, entorn, bé o servei, sigui accessible.
  • Una atenció sociosanitària coordinada, continuada i personalitzada, que busqui mantenir uns estàndards de qualitat de vida de totes les persones adequats, recolzant-se en la investigació i les noves tecnologies.
  • Conscienciació sobre l’existència de les discapacitats orgàniques, que essent aparentment invisibles són, en moltes ocasions, són les més oblidades pels mitjans de comunicació, les polítiques públiques i la població en general.

3 de desembre del 2017

Descarregar el Manifest en PDF (Català).

Descarregar el Manifest en PDF (Castellà).

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org