Manifest del COCARMI
Avui, Dia Internacional de la Dona, des del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) volem recordar els principis universals d'igualtat i no discriminació de totes les dones i nenes sense excepció. Som conscients que per al compliment d'aquests principis cal que estiguin apoderades; i això implica participar en els processos de presa de decisions i accés al poder, així com la seva presa de consciència del poder que individualment i col·lectivament ostenten, recuperant la seva pròpia dignitat.
Recordem també que la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona celebra enguany el 60è període de sessions i el seu principal tema de debat serà L'apoderament de la dona i el seu vincle amb el desenvolupament sostenible. Aquesta comissió es va crear per fer recomanacions sobre la promoció dels drets de les dones en els àmbits polític, econòmic, civil, social i educatiu, així com per supervisar, examinar i avaluar l'aplicació de la Declaració i la Plataforma d'Acció de Beijing de 1995.
D'altra banda, l'Objectiu 5 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible és "aconseguir la igualtat entre els gèneres i donar poder a totes les dones i les nenes, plantejant entre els seus reptes vetllar per la seva participació plena i efectiva, la seva igualtat d'oportunitats de lideratge a tots els nivells de l'adopció de decisions, així com el seu accés als recursos econòmics, la propietat i els serveis financers.
Alhora, la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat reconeix en el seu article 6 que "les dones i nenes amb discapacitat estan subjectes a múltiples formes de discriminació i, a aquest respecte, s'han d'adoptar mesures per assegurar que puguin gaudir plenament i en igualtat de condicions de tots els drets humans i les llibertats fonamentals". També la Convenció de Nacions Unides sobre l'Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra la Dona demana mesures polítiques, legals, socials, econòmiques i culturals que assegurin el seu ple desenvolupament i progrés i garanteixin l'exercici i el gaudi dels drets humans i les llibertats fonamentals en igualtat de condicions amb l'home.
Les dones amb discapacitat, poem.alprohcymba.ga -una població que significa el 16 per cent de la població femenina en general i el 60 per cent de la població de persones amb discapacitat-, són invisibles i incompreses en la vida pública. No es reconeixen les seves necessitats i interessos ni en els poders públics, ni en els moviments de dones, ni en els de la discapacitat; en les organitzacions només al voltant del 30 per cent dels llocs representatius dels òrgans de govern són ocupats per dones. Tampoc els moviments feministes ofereixen espais per a la seva participació, en no reconèixer-les com a part d'aquests.
Per això ha sorgit un moviment de dones amb discapacitat, que treballa per donar visibilitat al col·lectiu i perquè pugui exercir el seu dret a la llibertat d'opinió i d'expressió sobre els assumptes que els afecten directament.
oh5ywzla.buzz/zihi.php Per tot això, en el Dia Internacional de la Dona, el COCARMI, principal plataforma de la discapacitat a Catalunya i interlocutor de referència per defensar els drets de les dones, nenes i mares de persones amb discapacitat a Catalunya demana que:
year.bapiwhichisgamb.ml APODERANT LES DONES AMB DISCAPACITAT
APODEREM la humanitat
Manifest del COCARMI, format pdf
© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org