Marcar la "X Solidària" en la declaració de la renda: un gest de compromís i solidaritat ciutadana en temps de crisi


voyaclaim.com/849.php • El 54%  de persones click here contribuents marca la casella de Fins Socials en la declaració de la renda, però encara queda un 46% que no ho fa.
watch • Un 11% de persones només marca la casella de l'Església, encara que ambdues caselles no són excloents i l'aportació suma.
• Un 35% de persones no tria el destí dels seus impostos i deixa en blanc la seva assignació.
• En 2019 es van recaptar més de 360 milions d'euros que aniran destinats a projectes desenvolupats per les ONG

La FEDERACIÓ MESTRAL  s'adhereix a la campanya informativa de la "X Solidària" mitjançant la qual es convida a la ciutadania a marcar la casella 106 d'Activitats d'Interès Social o "X Solidària" en la seva declaració de la renda.  

L'assignació fiscal de l'IRPF permet a les persones triar la destinació d'una petita part dels seus impostos que ja els han retingut durant l'any. En concret, els permet destinar un 0,7% de la quota íntegra de l'IRPF a "Activitats d'interès social".

Campanya de gran importància ja que, tot i haver augmentat en més de 277 mil les persones contribuents que en 2019 si van marcar la casella solidària, superant els 11 milions, encara hi ha un 46% de persones que no ho fa, bé perquè marca només la casella de l'Església Catòlica (11%) o bé, perquè no assenyala cap casella deixant en blanc la seva assignació (35%).

Marcar la casella solidària és un petit gest però una gran oportunitat per millorar la vida de les persones. En concret, gràcies a la solidaritat de les persones contribuents, moltes entitats d'acció social mitjançant l'engegada dels seus projectes han atès una sèrie de realitats concretes com: Residències i centres de dia; ajuda a domicili per a persones amb discapacitat física; suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies; a persones sense llar; transport en vehicles adaptats; atenció a dones en dificultat social; eradicació de la violència de gènere i integració laboral de la dona; centres d'atenció integral per a les dones diagnosticades de càncer de mama; d'atenció psicosocial a nens diagnosticats de càncer; atenció a la població rural desfavorida i programes de voluntariat, entre molts altres.

La campanya "X Solidària" està coordinada per la Plataforma de ONG de Acción Social i compta amb el suport de la Plataforma del Tercer Sector, la Plataforma del Voluntariado de España, la Red Europa de La Pobreza y la lucha contra la Exclusión Social en el Estado Español, el Comité Español de Representantes de personas con Discapacidad, la Plataforma de Organizaciones de Infancia i la Coordinadora de ONG para el Desarrollo.

 

Consultar més informació sobre la campanya

Video Informatiu

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org