SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT

Enviat per Redactor el Dm, 17/09/2019 - 12:40
COCEMFE ha organitzat passejades i batudes amb l'ús de la seva aplicació mòbil ' must.topaps.top AccesibilidApp' amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 setembre i que anima les ciutats a introduir i promoure mesures de transport sostenible i convidar a la ciutadania a provar alternatives a l'ús de l'automòbil.
 
En concret, les passejades organitzades per COCEMFE i el seu moviment associatiu consisteixen en la realització d'una ruta amb representants municipals o altres col·lectius que es posaran en el lloc de persones amb mobilitat reduïda per recollir amb la 'app' les incidències de manca d'accessibilitat detectades durant el recorregut per traslladar un informe als responsables municipals que els permetrà planificar les inversions en accessibilitat de forma ordenada, mentre que les batudes consisteixen en la detecció de barreres en una zona concreta.
 
'AccesibilidApp' és una aplicació mòbil de participació ciutadana dissenyada per COCEMFE, en col·laboració amb Fundació Vodafone España, per comunicar de manera directa qualsevol desperfecte en els elements d'accessibilitat existents en el medi urbà que dificulten o impedeixen la mobilitat de les persones i amb la que es pretén avançar en la configuració d'espais accessibles a través de la participació ciutadana, i contribuir així a la millora de la qualitat de vida de tota la població i al compliment de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i de la Agenda 2030 de Nacions Unides.
 
Aquest any, la Setmana Europea de la Mobilitat té com a lema 'Camina amb nosaltres!' I en aquest sentit remarca que "les autoritats locals haurien d'oferir les infraestructures viàries adequades perquè vianants i ciclistes no se sentin persones usuàries vulnerables a la via pública i se'ls permeti desplaçar-se amb seguretat sentint-se segurs en la nostra societat ". En la mesura que els carrers es tornin accessibles per passejar, les ciutats seran més inclusives, segures i amables per a tota la ciutadania.

source site © Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org

went.subgiare21.net