Presentació de les activitats desenvolupades pels alumnes de Treball Social amb la Federació Mestral: Aprenentatge i Servei a la Comunitat

Durant tot el segon quadrimestre de curs 2014-2015, alumnes de primer del gotijem.rest/1046-citas-en.php Grau de Treball  Social de la Universitat Rovira i Virgili han desenvolupat un projecte de caire social en col·laboració amb set entitats que formen part de la Federació Mestral-Cocemfe Tarragona.

L’objectiu de l’activitat ha consistit en la creació d'activitats per part de l'alumnat orientades a donar suport en alguna àrea de treball de les entitats participants. Els i les estudiants, d'aquesta manera, treballen sobre alguna àrea específica d'interès de les entitats per oferir-los suport com a part del seu procés d'aprenentatge, tot proposant activitats alternatives que ajudin a complir els objectius de les organitzacions. En aquesta ocasió els alumnes han pogut treballar amb l’associació de nens amb càncer (AFANOC), l’Associació de Parkinson de les Comarques de Tarragona, l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC), la Lliga d’Afectats Reumatològics, la Xarxa Solidària per a la Igualtat, les associacions d'afectats per Fibromiàlgia de Sant Carles de la Ràpita i de Valls i la Federació Mestral-Cocemfe Tarragona.

Aquest programa universitari és fruït d’un acord de col·laboració entre la Federació Mestral-Cocemfe Tarragona i el programa d’ sowedecup.info/dating-website-men-in-nerang-australia.php Aprenentatge i Servei de la Universitat Rovira i Virgili, en aquest cas, amb el Grup de Recerca SBRlab i en el marc de l’assignatura de Sociologia que du a terme el professor David Dueñas. En aquest projecte han participat 8 equips d’alumnes que han seguit la metodologia de formació d’Aprenentatge i Servei a la comunitat (APS).

La presentació dels treballs realitzats pels alumnes a les entitats es realitzarà el dia go here 29 de maig, a les 9h del matí a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV (Campus Catalunya), on assistiran representants de les entitats col·laboradores en el projecte, que podran valorar el treball realitzant pels alumnes. A l’acte també estan convidats representants de les administracions públiques, els quals tenen un paper molt important en l’estat del benestar i les condicions socials d’aquestes entitats, i que podran formar part del debat que es realitzarà al final de cada presentació. Finalment, també comptarem amb la presència de la directora de cinema Anna Bofarull, qui presentarà la seva pel·lícula “Sonata per a Violoncel”, que tracta sobre l'impacte de la fibromiàlgia en la vida d'uan violoncelista. 

En la presentació, els representants de les entitats i el cos docent de l'assignatura avaluaran el treball dels alumnes, tenint cada grup 7 minuts per presentar els resultats més rellevants, de manera que la jornada sigui àgil i amena.

 

© Federació Mestral - COCEMFE TARRAGONA | C/ Dr. Ferran, 33-35 1er | 43202 REUS | Tel: 977 32 70 93 | comunicacio@mestralonline.org